Esquerdes és un espectacle de circ que combina l’escala d’equilibris, els elements aeris i la música a través de tres cossos en moviment en un joc d’estira i arronsa entre el desig  i la fugida.

Què passa quan algú irromp en un espai per primer cop? Com ens transforma o ens consola la presència dels altres? Què hi queda de nosaltres als espais on hem viscut? Amb un llenguatge propi entre la tragèdia i la comèdia, Hotel iocandi situa la tècnica de circ i la música en directe al servei d’un univers farcit de preguntes sobre la fragilitat de l’ésser humà.

FITXA ARTÍSTICA

Idea i creació: Hotel iocandi

Intèrprets: Tomeu Amer, Griselda Juncà i Joana Gomila

Mirada externa: Marta Torrents i Joan Manel Albinyana

Disseny espai sonor: Joana Gomila

Tècnic so i llums: David Permanyer

Lletres cançons: Tomeu Amer

Disseny i construcció estructura: Ulrich Weigel i Hotel iocandi

Vestuari: Nené i Las Chinas

Distribució: Alina Ventura – La Maleta dels espectacles

Amb el suport de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC). Generalitat de Catalunya, La Central del Circ, l’Estruch i el Festival Escena Poblenou.

HAN DIT

“[…] El públic no perd passada. Per l’aire de clown i antiheroi, sí, però també per la poesia que genera la combinació d’aquests personatges i, a més, evidentment, pel magnetisme de l’equilibri, de l’exercici impossible quasi sempre amb una escala al mig de l’acció. Brillant. Mereixen molta atenció dels programadors perquè aconsegueixen sumar circ, moviment, música, teatre. És quasi una òpera, un espectacle total ben popular i pròxim a tothom. Un plaer disfrutar-los. “

(Jordi Bordes – Recomana.cat – 08/05/2015)

 

“[…] Que tot això passi un migdia d’un dia a Manacor enmig de centenars d’ulls atònits i humits, que tot això ho estirem tots plegats amb les mans comunes, comunals, del públic a la corda, i que l’escala davalli com una capsa que tot ho clogui sobre els cossos contents i exhausts de na Griselda, en Tomeu i na Joana, que tot això passi és molt més que una cançó, i és molt més que una acrobàcia […]”

(Toni Riera – CentperCent Manacor octubre 2015)

 

“[…] El muntatge, que té un do especial, s’allunya dels cànons clàssics d’un espectacle de circ i ofereix un humor molt ben integrat a l’univers iocandi. Els espectadors, tot i la raresa de la peça, s’ho van passar bé i van acabar entrant en un espectacle molt sobri i ben construït, molt soldat i ben expressat pel trio. El final va ser molt especial: van convidar alguns espectadors a aixecar-se per fer pujar i baixar, per mitjà de politges una escala fins a encaixar-la a l’altura dels tres artistes. La funció va acabar així. Magníficament.“

(Marcel Barrera – Revista Zirkolika 45)

“MILLOR ESPECTACLE DE CIRC 2015 – PREMIS ZIRKOLIKA