Hotel iocandi neix a principis de l’any 2012, quan Tomeu Amer i Griselda Juncà es retroben després d’haver finalitzat la seva etapa de formació a l’Escola de Circ Rogelio Rivel i després d’haver emprès altres projectes (Tomeu amb la companyia Trifaldó i Griselda acabant la seva formació en trapezi fix a The Circus Space a Londres).

D’aquest primer encontre neix la peça curta Esquerdes, seleccionada pel projecte Camins Emergents 2013-2014 i amb la qual han actuat a múltiples festivals a Catalunya, Espanya, França i Itàlia (Trapezi Reus, MAC Arts de Carrer, Européenne de cirque de Toulouse, Bilboko Kalealdia, Curtcirckit, Kaldearte Vitoria, Festival Brocante, Mercat de les Flors…entre d’altres).

A principis de 2013 s’afegeix al projecte la cantant Joana Gomila i els tres emprenen la creació de la versió llarga d’Esquerdes, estrenada l’octubre de 2014 al Festival Escena Poblenou a Barcelona.

Durant el 2015 actuen a Trapezi Reus, Festival Circada Sevilla, Curtcirckit, Casa Elizalde, Fira del Circ al carrer La Bisbal, Festival Mirabilia Fossano…entre altres.

La companyia ha estat guardonada amb el Premi Zirkolika 2014 com a Millor Companyia Novell.

Griselda-Juncà-Hotel-iocandi

Griselda Juncà neix a Sant Feliu Sasserra (Barcelona). Es forma a l’Escola de Circ Rogelio Rivel i s’especialitza en trapezi fix a Londres a l’escola The Circus Space. Fundadora de la companyia de circ Hotel iocandi juntament amb Tomeu Amer, també forma part del Col·lectiu La Persiana, actualment de gira amb l’espectacle Violeta. Ha col·laborat amb la companyia Circ Teatre Modern, a l’espectacle Impromptu, presentat al Mercat de les Flors dins el cicle Circ d’Ara Mateix.

Nominada a Millor número de circ als Premis Zirkolika 2014.

És llicenciada en Humanitats i Teoria de la Literatura.

Tomeu-Amer--Hotel-iocandi

Tomeu Amer neix a Manacor (Mallorca). Després d’estudiar teatre durant més de deu anys, es forma en circ a l’Escola de Circ Rogelio Rivel de Barcelona, on s’especialitza en escala d’equilibris i acrobàcia.

El 2012 funda la companyia Hotel iocandi amb Griselda Juncà i el 2014 estrenen Esquerdes, el seu primer espectacle. També forma part del Col.lectiu La Persiana amb l’espectacle Violeta en gira.

Tomeu té també una àmplia experiència com a actor, ha participat a 28 i 1/2, obra dirigida per Oriol Broggi, amb qui ja havia treballat anteriorment a El cercle de guix caucasià, Cyranos i El carter del rei. També ha participat a L’Odissea dirigida per Pere Fullana i Història Robada, dirigida per Joan Gomila, ambdues obres guanyadores del Projecte Alcover.

Membre de la companyia de teatre Neo-Rural i de la companyia de circ Trifaldó.

Joana-Gomila-Hotel-iocandi

Joana Gomila, Manacor 1982. És llicenciada en cant jazz pel Conservatori Superior del Liceu i pel Souza Lima de São Paulo. És una enamorada de la música brasilenya i ha viscut a São Paulo (gràcies a la beca AIE). És també llicenciada en Història de l’Art i li encanta cuinar, la mar i llegir.

Amb el seu projecte més personal, Folk Souvenir explora els ecos i les ressonàncies de la música popular de Mallorca, cantant tonades i teixint sonoritats properes a la psicodèlia, al jazz i la música improvisada. Canta amb la bigband Rufaca Folk Jazz OrchestraHa format part d’Espiral d’Embulls (L’edat de plàstic premi Disc Català de l’Any 2005 per RNE-R4), de Projecte d’Efak, ha cantat amb la Big Band del Liceu, amb el Mallorca Jazz Collective de Toni Vaquer, amb Trispol Swing, amb Trio Cruzat,…

La seva experiència en el món de les arts escèniques passa per Medea (dirigida per Andrés Lima, protagonitzada per Aitana Sánchez-Gijón), per col·laborar sovint amb Corcada Teatre, en els espectacles Pèl al pit, Negret de Guinea, Cosquemuda, dirigits per Joan Fullana; també a Siau Benvingut, dirigit per Lucca Bonadei.  Ha composat la música per a la peça de dansa (remor) de la cia. Res de Res & Artigues, guardonada amb el premi Total Theater Award del Edinburgh Fringe Festiv